Benodigdheden

340 gram Schär Bröt

125 gram roomboter

1 ei maat M

Snufje zout

500 ml water

Extra nodig

750 gram honing OF 750 gram honing + 75 ml water en sap van 1/2 citroen (zie note voor toelichting)

Zonnebloemolie om te frituren

1 stevige spuitzak + Spuitmond met kartelrand

Mes

Een pannetje

Houten pollepel

Bereidingswijze

  1. Giet het water in de pan. Doe daar de roomboter en zout bij en breng op middelmatig vuur aan de kook. Wanneer het kook, haal je de pan van het vuur en giet je het meel erbij. Roer met een pollepel tot je een deegbal hebt.
  2. Verspreid het deed in een mengkom, zodat het iets afkoelt. Roer dan snel met de hand het ei erdoor en kneed tot het volledig is opgenomen. Het deeg is nog best warm, dus kneed snel.
  3. Stop het deeg in een spuitzak met spuitmond en spuit reepjes of stukjes op een dienblad of bakplaat.
  4. Warm een diepe laag olie in een pan op middelmatig vuur
  5. Warm in een pannetje de honing op tot het vloeibaar is. Of maak de honingsiroop door honing en het water samen te mengen en op te warmen tot vloeibaar. LET OP! LAAT DE HONING NIET KOKEN! Zet daarna uit.
  6. Afhankelijk van de grote van je honingpannetje bak je het aantal af wat in het pannetje past. Ik bakte per 9 stuks en paste precies in mijn honingpannetje. Bak de tulumba diep goudbruin. Ze moeten echt bruin worden
  7. Haal de tulumba met een schuimspaan uit de olie en leg ze in de honing. Laat de honing goed intrekken en draai af en toe om in de pan. Ondertussen bak je de volgende lading. Werk op deze manier al het deeg af.
  8. Bewaar de tulumba in een afgesloten vershouddoos bij voorkeur in de koelkast. Zo blijven ze krokant. Giet de honing die over is over de stapel tulumba in de vershouddoos. Zo blijven vochtig.
  9. Zie onderstaande note voor extra toelichting over de honing en honingsiroop

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten